Kite adembescherming

Kite adembeschermingKite adembescherming | bescherming tegen fijnstof en lasrook

De KITE is een motor-ondersteunend ademlucht-vizier waarbij de motor, batterij en filter zijn geïntegreerd in het vizier. Er is dus geen unit op de rug nodig!

 

Kite adembeschermingDe KITE levert gefilterde lucht die door de lichte overdruk in het vizier zorgt voor een comfortabele en veilige bescherming van de luchtwegen, ventilatie, warmteafvoer en biedt bescherming van ogen en gezicht tegen stof en rondvliegende deeltjes.

 

De Kite is voor vele toepassingen geschikt

Denk aan; dakpannen slijpen, poeder coaten, duiven houden, metaal slijpen, renoveren bouw (kwartstof), houtbewerking, steen slijpen en de veehouderij. Bij varkens, kippen of duiven kan er ammoniakgeur vrij komen. De KITE heeft daar een speciaal Ammoniak geurfilter voor die in het ademluchtvizier kan. Dit geurfilter mag slechts worden ingezet in ruimtes met dusdanig lage concentraties ammoniak dat in deze ruimtes ook zonder bescherming  tegen ammoniak gewerkt mag worden.

Kite adembeschermingKite en fijn stof.

De pluimvee sector stoot veel fijn stof uit. Dit is schadelijk voor de gezondheid en het milieu. Via de pluimvee bedrijven komen er fijn stof, endotoxinen en micro-organismen in het milieu. Als u dus veel met fijn stof in aanraking komt door middel van de werkzaamheden die u uitvoert dan is het van groot belang dat u goed beschermd bent.

De Kite welding beschermt u tegen lasrook

KITE welding is een motor-ondersteunende ademlucht-lashelm waarbij de motor, batterij en filter zijn geïntegreerd in de helm. De KITE welding levert ook gefilterde lucht en biedt bescherming aan de ogen en gezicht tegen stof en rondvliegende deeltjes. Naast adem- oog- en gelaatsbescherming tijdens het lassen, bied de KITE Welding ook bescherming tijdens het slijpen.

 

De KITE beschikt over een hoog draagcomfort en goede balans.

Kite adembescherming

  • Gewicht slechts 990 gram
  • Perfecte pasvorm rondom gezicht
  • Zeer geschikt voor bril- en baarddragers

Opklapbaar vizier

  • Makkelijk gebruik: opzetten en hoofdmaat instellen, inschakelen en vizier naar beneden
  • Vizieren in kleur beschikbaar

Elektronisch controle systeem

  • Houdt de luchtstroom constant op 160 l/min
  • Alarm bij vervuild filter of lage batterij
  • Werkingsduur bij volle batterij: +/- 7 uur.

Meer weten? Neem contact op met DTS veilig werken.
Direct bestellen? Ga naar onze webshop

DTSveiligwerkenKite adembescherming