Bescherming tegen Corona met Kite luchtmasker

by DTSveiligwerken on 10 april 2020 Reacties uitgeschakeld voor Bescherming tegen Corona met Kite luchtmasker

Het KITE luchtmasker | bescherming tegen Corona voor medewerkers op intensive care, verpleegkundigen, medisch specialisten, huisartsen, werknemers in de zorg, hulpdiensten …

Kite luchtmaskers ontdekt door tandartsen en thuiszorg (Bron: Eindhovens dagblad)

Kite luchtmasker biedt bescherming tegen Corona. Bij de ontwikkeling van de KITE producten had men er geen idee van  in welke wereld we terecht zouden komen. Het voortdurend tekort aan mondkapjes houdt ons al weken in de greep. En als er dan een grote hoeveelheid uit China wordt aangevoerd blijken te te worden afgekeurd.
Maar er is een goed alternatief!  Het KITE Luchtmasker blijkt voor professionals een uitkomst te zijn ter voorkoming van besmetting door het Coronavirus.

Bescherming tegen Corona met een motor ondersteund ademluchtvizier

De KITE-P3-masker is een zogenaamd motor ondersteund ademluchtvizier, dat u bij het dragen continu voorziet van gefilterde lucht.
Virussen en deeltjes vervuilde lucht worden in het filter aan de bovenzijde van het vizier gefilterd door een fijnstoffilter, ook wel P3-filter of HEPA-filter genoemd.

Voor bescherming tegen Corona adviseren wij de Kite Standaard. Voor toepassingen waarbij maximale optische zuiverheid van belang is (bv tandartsen) adviseren wij de Kite Opti.

Een P3 filter is een klasse hoger dan de minimaal geadviseerde FFP2 klasse tegen Corona. Een beter filter dan P3 bestaat niet. De schone lucht wordt verder getransporteerd door een luchtkanaal aan de bovenzijde van het vizier en via een opening bij het voorhoofd tegen de binnenzijde van het vizier naar beneden geblazen. Daarmee heb je dus permanent schone lucht, koeling én ventilatie. Het vizier kan aan de binnenzijde ook niet beslaan. En daarnaast zijn je ogen en de rest van je gezicht ook nog eens beschermd.

Wat zijn de voordelen

  • Veel betere bescherming dan mondkapjes door overdruk met behulp van een motor
  • Geen benauwd gevoel, wél schone lucht, koeling en ventilatie
  • Door het vizier zijn ook de ogen beschermd
  • Filter gaat veel langer mee dan een mondkapje, per saldo goedkoper 
  • Zeer geschikt voor de zorgprofessional
  • Zeer comfortabel en geschikt voor langdurig gebruik
  • Ontwikkeld en geproduceerd in Nederland

Duurder, maar veel langere levensduur

Kortom, een perfecte oplossing met een maximale bescherming in combinatie met een bijzonder hoog draagcomfort. De oplaadbare batterij zorgt voor een gebruikstijd van plusminus10 uur, en de ingebouwde electronica waarschuwt de gebruiker voor een verstopt filter of een te lage batterijspanning. Het filter gaat in de meeste omstandigheden wekenlang mee, vaak nog langer. Dus de eerste aanschaf is welliswaar duurder dan een wegwerpmasker, maar uiteindelijk verdien je het gemakkelijk weer terug.

Meer informatie? Neem contact op met DTS Veilig werken op 0527-253009 of stuur ons een mail via het contactformulier. Kijk ook op onze informatie op de webwinkel

DTSveiligwerkenBescherming tegen Corona met Kite luchtmasker